۲۰۱۰ - ۲۰۱۳ . نسل دوم كوپه

کیا   ::   سراتو

مشـخصات و آپشـن‌ها نمایش مشخصات کامل

ارتفاع

۱۴۰۰میلی متر

طول

۴۴۸۰میلی متر

عرض

۱۷۶۵میلی متر

کلاس بدنه

اسپرت

وزن

۱۳۴۳کیلوگرم

تعداد سیلندر

۴عدد

حجم موتور

۱۹۹۸سی.سی

حداکثر توان خروجی

۱۵۴اسب بخار

نوع موتور

بنزینی

حداکثر سرعت

۱۹۰کیلومتر در ساعت

شتاب صفر تا صد

۱۰/۳ثانیه

مصرف سوخت ترکیبی

۷/۸لیتر در صد کیلومتر

سراتو کوپ بلافاصله بعد از ورود مدل سدان به ایران آمد . در این مدل طراحی آمریکایی آشکارا به چشم می‌خورد . در جلوی خودرو از یک دریچه ورودی هوای پلاستیکی به رنگ مشکی استفاده شده‌ و در دو طرف آن چراغ‌های زنون قرار گرفته ‌اند که در مدل ۲۰۱۲ مورد بررسی در این نوشتار، گرافیک چراغ متحول شده و یک نوار نقره ای رنگ از لبه ورودی هوا تا انتهای چراغ امتداد یافته ‌است .

در سپر جلو، مه‌ شکن ‌ها به شکل مستطیل در یک دیفیوزر مشکی قرار گرفته ‌اند که نمایی کاملا اسپرت به چهره‌ خودرو داده ‌است. و در نمای جانبی، بر روی گلگیر و درب، خط تیزی کشیده شده که خودرو را عضلانی نشان می‌دهد .

در بخش عقب، درب صندوق واقعا زیبا طراحی ‌شده و با امتداد آن، یک باله عقب پدید‌آمده‌است. چراغ‌ها هم بسیار متناسب با بدنه شکل گرفته و در پایین آن‌ها سپر که محل نصب پلاک نیز در آن قرار‌دارد، نصب شده و در زیر سپر هم یک دیفیوزر زیبا به چشم‌ می‌خورد که دو لوله اگزوز از سمت راست آن خارج شده ‌است.

در داخل خودرو کیفیت بد به نظر نمی‌رسد، اما ملیت کره‌ ای آن کاملا حس می شود. در این خودرو تمامی ادوات مورد نیاز راننده همچون تنظیم سیستم ایرکاندیشن و سیستم صوتی در وسط داشبورد، جای‌‌گرفته‌ اند و در بالای آن‌ها ساعت خودرو قرار دارد.

فرمان خودرو تا آن‌جا که برای طراحان امکان داشته، اسپرت طراحی شده و دکمه های کروزکنترل و لیمیتد اسپید بر روی آن نصب شده است . در پشت فرمان نیز دو اهرم تعویض دنده وجود دارد که رانندگی اسپرت ‌تری را برای این خودرو رقم می‌زند و کیلومتر‌شماری با رنگ پس زمینه قرمز، بر جذابیت کابین می‌ افزاید.

ردیف عقب نسبتا جادار طراحی شده و فضای کافی برای سرنشینان در نظر گرفته ‌شده ‌است.

سعی طراحان کیا بر آن بوده که مدل سدان نیز به مانند برادر کوپه خود تا آن‌جا که ممکن است، اسپرت به نظر برسد اما باز هم نه به اندازه کوپ! در نمای جلو تمامی بخش‌های اصلی به جز سپر با گونه کوپه یکسان است. البته دریچه ورودی هوا و گرافیک چراغ‌ها تغییراتی به خود دیده ‌اند گرچه مانند سپر آن‌چنان جلوه ‌گر نیست.

ورودی دریچه هوا در این مدل دارای یک قاب کرومی است و درون چراغ ها نیز تیره ‌تر از نمونه کوپ به چشم می‌ آیند. طراحی سپر هم کاملا معمولی بوده و همچون مدل کوپ نمایی اسپرت و جذاب ندارد.

در بخش جانبی نیز همان خطی که در مدل کوپ وجود داشت، به چشم می‌خورد ، با این تفاوت که عمق این خط در گونه سدان است. عقب خودرو بی‌ شباهت به مدل کوپ نیست اما به هیچ‌عنوان جذابیت آن‌را ندارد. در این مدل نیز مانند کوپ، بر آمدگی انتهای صندوق، یک باله زیبا پدید آورده‌ است. چراغ‌ها هم با نمونه بزرگتر تعویض شده اند که بازده بیشتری در مقایسه با مدل کوپ دارد. اما درب صندوق در این مدل نسبت به گونه دودرب کمی بلندتر بوده و محل نصب پلاک، از روی سپر به درب صندوق انتقال یافته ‌است.

سپر سراتو سدان حالت اسپرت خود را از دست داده و کمی موقر‌تر به نظر می‌رسد .  همچنین به جای استفاده از دو خروجی ، یک اگزوز قطورتر وظیفه خروج دود را به عهده دارد.

فضای داخل کابین گونه ‌های سدان و کوپه کیا سراتو، در بخش جلو داشبورد کاملا مشترک بوده و نیازی به توضیح نیست اما تنها نقطه قابل ذکر، افزایش طول فضای پای نفرات عقب در مدل سدان است.

کمپانی کیا به لطف استراتژی جدید طراحی پیتر شرایر، توانسته بسیار موفق عمل کند و اسباب جذابیت و فروش روزافزون برند خود را فراهم آورد. در طرح جلوپنجره، چراغ های جلو و مه شکن از خطوط مورب استفاده شده که زیبایی خاصی به خودرو بخشیده و استفاده مناسب از دورنگ مشکی و نقره ای در مدل کوپ ترکیب قابل قبولی ایجاد کرده ‌است. تفاوت چراغ جلو کوپ با مدل 4 درب در خط ابرویی داخل چراغ نمایان می‌شود که چندان هم محسوس نیست. در مدل کوپ درب بزرگ، بدون قاب و نسبتا سنگین است که در مدل 4 درب به دلیل ابعاد کوچکتر از وزن آن کاسته شده و باز و بسته کردن درب به سهولت انجام می‌گیرد.

راهنمای روی آینه‌ های جانبی از نوع ال ای دی بوده که نسبت به مدل‌های قبلی از ظرافت خاصی برخوردار است. در قسمت انتهای خودرو اگزوز دوگانه، دیفیوزر و چراغ های عقب کوپ جلوه‌ای زیبا و اسپرت به خودرو بخشیده و سبب تمایز بیشتر بین این دو مدل می‌ شود. در هر دو مدل از سایز رینگ و لاستیک یکسانی استفاده شده و باز هم استفاده از ترکیب دو رنگ برای رینگ کوپ چهره اسپرت ‌تری به آن بخشیده که قسمت نقره ‌ای به صورت کاور روی رینگ نصب شده و با باز کردن آن رینگ یک‌دست مشکی نمایان می‌شود.

طراحی داخلی:

کابین این دو مدل تقریبا یکسان است و در مدل‌های موجود در ایران تودوزی چرم در سه رنگ مشکی، مشکی-قرمز و کرم قابل انتخاب خواهد بود. کیفیت چرم رودری‌ها، فرمان و صندلی‌ها قابل قبول بوده اما کیفیت پلاستیک روی داشبورد دور از انتظار و مایوس‌ کننده است.

کار با ادوات کنترل سیستم صوتی و تهویه مطبوع بسیار راحت بوده و کاملا در در دسترس راننده هستند. رنگ قرمز دکمه ‌های مختلف و پشت‌ آمپر نیز حسی اسپرت به راننده القا می‌کند. در طراحی پشت آمپر سه سیلندر که مجهز به فناوری سوپرویژن است از راست به چپ میزان بنزین، سرعت سنج، کامپیوتر سفری و دور موتور قرار دارد. و درجه حرارت آب هم به صورت دیجیتالی در بخش نمایشگر اطلاعات سفر به نمایش درمی‌ آید. فرمان سه پر نیز، کروز کنترل، دکمه کنترل سیستم صوتی و پدال شیفتر را شامل می‌شود که از نظر ارگونومی در سطح قابل قبولی قرار دارد. اما وجه تمایز این دو مدل، چراغ‌های قرمز‌رنگ دور بلندگوهاست که در بخش جلوی مدل کوپ خودنمایی می‌کند.

امکانات داخلی:

کیا سراتو با آپشن‌های مختلفی وارد بازار شده که مدل فول‌ اپشن آن شامل گرمکن صندلی ‌های جلو تک حالته، تهویه مطبوع اتوماتیک، سی دی چنجر شش ‌تایی با ورودی یو‌اس‌بی و آیپد در کنار خروجی برق 12 ولت، یخ‌زدای شیشه جلو که در زمستان برف‌های جمع شده زیر برف پاک‌ کن را آب کرده و برای این کار دیگر نیازی به بخاری ندارد، می‌شود.

و تنظیم ارتفاع چراغ های جلو، کلید روشن و خاموش‌ کردن ای اس پی، کلید تنظیم نور پشت آمپر و ادوات داخل خودرو، آینه الکتروکرومیک که با کاستن نور خودرو‌های عقبی در شب، مانع از خستگی چشم راننده می‌شود و سیستم کروز کنترل که در کنار کاهش مصرف سوخت از خستگی پای راننده جلوگیری می‌کند، از دیگر امکانات آن است. آینه ‌های جانبی برقی راهنمادار سراتو با قابلیت تاشوندگی دید مناسبی را فراهم کرده است. و سانروف دو حالته، جا عینکی، سیستم روشنایی خودکار چراغ های جلو و فرمان تلسکوپی برقی که جایگزین سیستم هیدرولیک شده مجهز به سنسور سرعت، از دیگر آپشن های این خودرو است.

صندلی‌های جلو، سرنشین را به‌ طور کامل در بر می‌گیرد که این امر در پیچ‌های تند آسایش بیشتری برای سرنشینان به همراه خواهد ‌داشت. سراتو به لطف شش ایربگ در ده نقطه و پشت‌سری‌های فعال توانسته 4 ستاره ایمنی اتحادیه اروپا را کسب کند که سبب افزایش اعتماد خریداران به ایمنی این خودروی کره ای می‌شود.

تجربه رانندگی:

درب خودرو را با استفاده از سیستم ورود بدون کلید باز کرده و روی صندلی می‌نشینیم. صندلی راننده در شش جهت به صورت دستی قابل تنظیم است و به آسانی به راحت‌ترین فرم ممکن برای راننده تنظیم می‌شود.

با فشردن پدال ترمز و دکمه استارت پیشرانه دو لیتری 156 اسب بخاری با صدا و لرزش خفیفی روشن شدن خود را اعلام می‌کند. اهرم تعویض دنده را در در حالت D گذاشته و با کوچکترین اشاره به پدال گاز خودرو شتاب می‌گیرد. پس از تعویض نرم دنده‌ های پیاپی در سرعت 65 کیلومتر گیربکس شش دنده سبک‌ترین دنده را انتخاب می‌کند که مطمئنا این امر سبب کاهش استهلاک موتور و مصرف سوخت خواهد‌ شد. هماهنگی مناسب موتور و گیربکس باعث می‌شود که بعضا با فشار پدال گاز تا انتها، گیربکس در یک لحظه 4 معکوس پشت ‌سرهم انجام داده و شروع به افزایش سرعت کند.

از دیگر قابلیت‌های این گیربکس جدید استفاده همزمان از پدال شیفتر در حالت درایو است که بسیار سریع و دقیق عمل کرده و پس از پنج ثانیه رانندگی در حالت معمول، به صورت خودکار به حالت اتوماتیک بازمی‌گردد. صدای اگزوز و موتور در دورهای بالا خود را بیشتر نشان می‌دهد و هرچه دورموتور به ردلاین نزدیک‌تر می‌شود صدای اگزوز بم و گیراتر به گوش می‌رسد.

به موجب استفاده از تعلیق اسپرت برای این خودرو چه در مدل چهار درب و چه مدل کوپ، سواری خشک و اسپرت است که همین امر سبب چسبندگی بالای خودرو در مانورهای ناگهانی می‌شود. سیستم ESP در مواقع نیاز به سرعت وارد عمل شده و ترمزهای چهار چرخ دیسکی در سرعت‌های بالا بسیار دقیق عمل کرده که اسباب اطمینان خاطر راننده را فراهم می‌کند.

اما یکی از نکات منفی بوق خودروست که در ترافیک شهری با صدای زیر و نازکی که متناسب با بازار اتحادیه اروپا در نظر گرفته شده، برای خیابان‌ های شلوغ شهرهای ایران، چندان کاربردی نیست.

شیشه ‌ها و آینه ‌های جانبی بزرگ سراتو نیز دید مناسبی از اطراف در اختیار راننده قرار می‌دهد. و گرچه دید شیشه عقب در مدل کوپ نسبتا کم است اما در هنگام پارک، سنسور دنده عقب کمک شایانی به راننده می‌کند. به لطف طراحی مناسب بخش عقب سراتو، فضای کافی حمل بار برای هر دو مدل فراهم شده است.

نتیجه گیری:

طراحی خارجی و داخلی زیبا در کنار موتور و گیربکس دقیق و هوشمند این خودروی کره ‌ای باعث شده طرفداران آن روز به روز درکشور افزایش یابد .
در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید. برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید. چنانچه هنوز عضو سایت نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید. (ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...

کاردو، به عنوان یکی از بزرگترین فضای آنلاین تبادل و معامله خودرو، در حال حاضر به صدها مشتری در حال ارائه خدمات است. در این نسخه از وب‌سایت کاردو سعی شده است با بهره‌گیری از آخرین متدهای توسعه و برنامه‌نویسی امکان استفاده کاربران از سایت در دستگاه‌های هوشمند (موبایل، تبلت) به صورت ویژه‌ای فراهم می‌سازد و طراحی سایت به گونه‌ای است که لایه‌بندی سایت بر اساس دستگاه شما تطبیق می‌یابد.

این سایت ماحصل، تلاش‌های چندساله کارشناسان خبره در ۲ حوزه صنعت خودرو و IT بوده است و سعی شده است بنا به نیاز کاربر ایرانی و بر اساس شیوه فعالیت جاری کشور سریعترین و بهترین انتخاب‌ها فراهم باشد.

«کاردو» واژه‌ی اصیل پارسی است و به معنای توانمندی و پشتکار است، همچنین نگارش انگلیسی آن (CarDo) به معنای فعالیت مرتبط با خودرو می‌باشد. «کاردو» تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا شایسته خدمت‌رسانی به شما باشد.

به دلیل حجم بالای آگهی‌های ثبت شده، امکان بررسی صحت و اصالت آن‌ها امکان‌ناپذیر است، پیش از هرگونه معامله از صحت و اصالت مدارک و خودرو مطمئن شوید، در صورت نیاز می‌توانید از کارشناسان بخش خدمات مشتریان ما جهت راهنمایی و باری‌رسانی استفاده کنید.

طبق ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده ۷ قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع بر عهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.

© ۱۳۹۳-۱۴۰۳ :: کلیه حقوق برای سایت کاردو محفوظ است. استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است.