در آن زمان مونتاژ ۴۰۵ در ایران بانظارت پژو بهصورت CKDانجام میشد. حدود ۴ سال بعد، شرکت ساپکو شروع به تولید قطعات داخلی پژو ۴۰۵ کرد و تا سال ۱۳۷۷ موفق شد نیمی از قطعات مورد نیاز این خودرو را تأمین کند. در حال حاضر، بیش از ۷۷ درصد قطعههای این مدل در ایران تولید میشود. پژو ۴۰۵ طی سالهای حضورش در ایران توانسته بین ۱ تا ۵ خودروی پرفروش تاریخ خودروسازی کشور قرار بگیرد.
مشخصات فنی
پژو ۴۰۵ در دو نسخه ۲۰۰۰ و ۱۶۰۰ سیسی کاربراتوری و انژکتوری، به لیست مونتاژیهای داخل پیوست. در آن روزها، اهمیت چندانی نداشت که خط تولید این خودرو در اقصانقاط جهان در حال توقف پیدرپی است، بلکه در آن زمان پژو ۴۰۵ خودرویی بود که در زمان تولید به خودروی سال اروپا بدل شده بود و یادآور پژو ۴۰۴ اسطورهای بود. پژو ۴۰۵ در نسخههایSLX، GLX، GLI و GL در کشور عرضه شده است.
این خودرو مانند تمام دیگر محصولات ایرانخودرو نمونه دوگانه سوز داشت. موتورهای کاربراتوری ۴۰۵ در سال ۸۱ با موتور ۱٫۸لیتری انژکتوری XU۷ جایگزین شدند. این موتور همچنان در بخش عمدهای از تولیدات ۴۰۵ به کار میرود. همچنین در سال ۸۸ شاهد استفاده از موتور ۱٫۶لیتری TU۵ در ۴۰۵ بودیم. این موتور روی نسخههای SLX سوار میشد. البته بهدلیل عدم همخوانی موتور با بدنه نسخههای ۱٫۶لیتری جدید ۴۰۵ عملکرد چندان مناسبی نداشتند. پژو ۴۰۵ در تمامی مدلها و تیپها از یک گیربکس ۵ سرعته دستی بهره میبرد. قدرت موتور این خودرو در نسخههای ۱٫۸لیتری برابر ۱۰۰ اسب بخار و گشتاورش معادل ۱۵۳ نیوتنمتر است. این قدرت در نسخههای ۱٫۶لیتری جدید، به ۱۰۵ اسب بخار میرسد. شتاب صفر تا صد ۴۰۵ برابر ۱۱ ثانیه و سقف سرعت آن ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است.
معایب و مزایا
درمورد برخی از ویژگیهای این خودرو باید گفت، وزن پژو ۴۰۵ بهگونهای توزیع شده است که نقطه ثقل آن در قسمت جلویی خودرو واقع شده است. به همین دلیل در سربالاییها فرمانپذیری و شتاب خودرو قابلقبول است ولی در سرپایینیها، چندان قابلقبول نیست. مصرف این خودرو در داخل شهر ۱۲٫۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و در بیرون شهر ۶٫۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. سوخت ترکیبی آن ۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که مصرف زیادی محسوب میشود.
البته در نسخههای SLX که مجهز به موتور TU۵ است، این مصرف بهصورت قابلتوجهی کاهش داشته است. هنگام رانندگی با پژو ۴۰۵ احتمالاً صدای داشبوردها کمی توی ذوق بزند. بخشی از رانندگان که تجربه رانندگی با پژو ۴۰۵ را داشتهاند، علت این صدا را کیفیت بد پلاستیک بهکاررفته در داشبورد و نحوه ساخت آن میدانند. بعضی از رانندهها از تجربه رایج سوختن واشرسرسیلندر ۴۰۵ شکایت دارند که البته این امر به نحوه مراقبت از خودرو و موتور آن هم بستگی دارد.
سیستم تعلیق پژو ۴۰۵ قابلقبول است. این سیستم تعلیق از نوع مکفرسون است که در هر چهارچرخِ خودرو تعبیه شده است و بهطور جداگانه عمل میکند. درنتیجه تکانشهای کمتری را در آن احساس خواهید کرد. صندلیهای نرم و فضای باز از دیگر ویژگیهای مثبت پژو ۴۰۵ است. این خودرو آنقدر جادار است که حتی صندوقعقب مدل گازسوز فضای زیادی دارد.
اتاق بزرگ و جادار ۴۰۵ همواره بهعنوان یکی از نکات مثبت آن عنوان شده است. پژو ۴۰۵ در فرمانپذیری نسبت به تکنولوژی قدیمی که دارد، خوب و قابلقبول است. البته فراموش نکنیم که نباید این ویژگی را با خودروها مدرن و بهروز مقایسه کرد و باید در کنار مشخصات خودرو های ایرانی دهه ۸۰ و ۷۰ قرار داد.