
اما این اختلافها بر سر رسمی شدن ثبت اسناد خودرو، هیچ نفعی برای مردم نداشته و فقط اتلاف وقت و افزایش هزینه را برای آنها به دنبال آورده است.
با وجود تمام این اختلافها، اخیرا هیات عمومی دیوان عدالت اداری، رای به کفایت برگ سبز خودرو به عنوان سند احراز مالکیت داده است. اما آیا این رای به پایان اختلافها میانجامد یا باز هم شاهد تنشهای بیشتر خواهیم بود؟
در گذشته، نیروی انتظامی میگفت که برگ سبزی که از سوی مراکز تعویض پلاک صادر میشود، حکم سند رسمی را دارد و برای احراز مالکیت، کافی است. اما در سمت مقابل، مسئولین سازمان ثبت، این حرف را قبول نداشتند و معتقد بودند که سند خودرو هم به مانند اموال دیگر، باید به شکل قانونی در دفاتر اسناد رسمی ثبت گردد.
در این میان، مردم اکثرا به صحبتهای کارشناسان نیروی انتظامی استناد میکردند و برای تنظیم سند خودرو، به دفاتر اسناد رسمی نمیرفتند.
بنابراین بسیاری از مالکان خودروها به مشکلات حقوقی و قضایی دچار میشدند و کارشان حتی به تشکیل پرونده هم میرسید.
مدتها بود که این دو نهاد بر سر تنظیم سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی به اتفاق نظر رسیده بودند، اما چندی است که باز هم شاهد اوج گیری اختلافات میان آنها و بازگشت هر یک به مواضع قبلی خودشان هستیم.
با این وجود، رای جدید دیوان عدالت اداری میتواند حسن ختام این دعوای قدیمی باشد. طبق این رای، برگ سبز صادره از مراکز تعویض پلاک، به عنوان سند مالکیت خودرو کفایت میکند و ثبت رسمی در محضر خانه، به اختیار خریدار و فروشنده گذاشته شده است.
با این اوصاف، باید دید که آیا دو طرف دعوا از این حکم جدید پیروی خواهند کرد یا همچنان میخواهند بر طبل اختلاف قدیمی خودشان بکوبند؟