آگهی‌های برگزیده نمایش همه آگهی‌ها
موردی برای نمایش یافت نشد.

تاثیر گذار ترین خودرو های جهان که هنوز هم به فروش می رسند (قسمت سوم)

  اگر دوست دارید با تاثیر گذارترین خودرو های جهان که در حال حاضر هنوز در دست تولید هستند آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید.  

دوشنبه، ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۹:۵۳ |

Toyota Prius

اما باز هم تویوتا اما این بار با پر تیراژ ترین خودرو هیبریدی جهان. در سال ۱۹۹۷ بود که اولین ایده های مربوط به یک خودرو هیبریدی در کارخانه تویوتا زده شد. البته در همان سال با توجه به قوی بودن این بحث در اروپا ، ژاپنی ها تصمیم گرفتند تا ساخت این خودرو را در همان سال آغاز کنند. البته ساخت این خودرو در کارخانه تویوتا در آمریکا انجام شد و در سال ۱۹۹۷ در خاک آمریکا به جهانیان معرفی شد. تویوتا از همان ابتدا این خودرو را به عنوان یک خودرو بسیار خوش مصرف با آلایندگی پایین معرفی کرد. در زمان معرفی تویوتا برای این خودرو ادعای جالبی داشت. این خودرو کارایی بالاتری را نسبت به خودرو های بنزینی عرضه خواهد کرد. درست است که این ادعا در آن زمان با واقعیت بسیار فاصله داشت اما در نهایت نزدیک ۲۲ سال بعد به واقعیت بدل شد تا جایی که امروزه خودرو های هیبریدی در واقعیت کارایی بسیار بالاتری نسبت به خودرو های بنزینی دارند. خودرو پریوس اولین خودرو هیبریدی تولید انبوه جهان است.

اولین شکل از این خودرو به فرم یک هاچبک طراحی شده بود اما بعد ها و با توجه به استقبال عمومی مردم از این خودرو  پلتفرفم سدان آن نیز ساخته شد که البته امروزه این خودرو به هر دو صورت خود موجود است. با اینکه این خودرو در سال ۱۹۹۷ معرفی شد اما هنوز قابلیت عرضه عمومی را نداشت به همین خاطر تویوتا عرضه جهانی آن را تا سال ۲۰۰۰ به تعویق انداخت. فروش این خودرو آن قدر بالا بود که کارخانه مجبور شد چند خط مهم دیگر خود در سراسر جهان را در اختیار تولید آن قرار دهد. این خودرو تا سال ۲۰۰۸ توانست به فروش فوق العاده ۱ میلیونی برسد و تا سال ۲۰۱۰ این عدد به دو برابر افزایش یافت. این خودرو تا سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۴ میلیون در سراسر جهان فروش داشته است که آمار فوق العاده ای برای آن محسوب می شود. البته بدون شک این آمار تا به الان که سال ۲۰۲۰ است به بیش از ۵ میلیون نیز رشد کرده است.

پریوس به واسطه  آلایندگی و صرف سوخت پایین توانست مشوق‌های ایالتی و دولتی مختلفی را از کشورهای مختلف از آن خود کرد. قیمت پایه نسل یک از حدود ۲۰ هزار دلار شروع می ‌شد. نسل دوم پریوس در سال ۲۰۰۳ در نمایشگاه خودروی نیویورک معرفی شد. این خودروی لیفت بک میان‌ سایز در ابعادی مابین کرولا و کمری قرار می ‌گرفت. این مدل از آیرودینامیک فوق العاده ای بهره می ‌برد. باتری‌ های جدید این مدل به مدل ۱۰ سال و ۲۴۰ هزار کیلومتر گارانتی داشتند. این نسل پریوس توانست پنج ستاره ایمنی در تست تصادف یورو انکاپ را کسب نماید. اما سومین نسل پریوس را باید آغاز بلوغ این خودرو دانست. زیرا پریوس به خوبی جای خود را در بازار باز کرده بود و به عنوان یک شاخص در بین خودروهای هم تیپش شناخته می ‌شد. این خودرو از سال ۲۰۰۹ و با مصرف سوخت ۴.۷ لیتری باید به مصاف رقیبانی می‌ رفت که به تازگی برای رقابت با آن متولد شده بودند. ازجمله هوندا اینسایت که مصرفی تا ۳.۹ لیتر در هر صد کیلومتر داشت. اما نهایتاً نتوانست موفقیت ‌های پریوس را به دست آورد. در نسل سوم پریوس از یک موتور ۱.۸ لیتری بنزینی با چرخه اتکینسون با قدرت خالص ۹۸ اسب بخار و یک موتور الکتریکی مجموعاً با قدرت خروجی ۱۳۴ اسب بخار سود می ‌برد. هرچند موتور بنزینی بزرگ‌ تر به معنی مصرف سوخت بیشتر بود اما در عوض قابلیت ‌های شتاب و سرعت خودرو بهبود یافته بود. اما مهم‌ ترین نسل پریوس را باید همین نسل اخیر یا نسل چهارم آن دانست. این مدل که از سال ۲۰۱۵ روانه  بازار شده، همان موتور ۱.۸ لیتری را حفظ  کرده اما مصرف سوخت آن به ۴.۵ لیتر کاهش یافته است. ابعاد خودرو همچنان رشد کرده و البته تبدیل به  یک سدان جمع و جور شده است. شاسی این خودرو کاملاً برای یک خودروی هیبریدی توسعه یافته است. این شاسی و تعلیق باعث سواری بسیار بهتر این خودرو شده است.

نسل جدید همچنین به تجهیزات فراوانی  نظیر سیستم کمکی پارک، کروز کنترل تطبیقی و هشدار برخورد از جلو و نگه داشتن خودرو در بین لاین جاده مجهز شده است. چرخ‌های ۱۷ اینچی این مدل با تایرهایی بریجستون یا دانلوپ با مقاومت چرخشی پایین پوشیده شده‌اند بدین ترتیب باز هم در مصرف سوخت صرفه‌ جویی می‌ شود در عوض احساس ترمزگیری کاهش یافته و کمی سروصدا افزایش یافته است. اکنون بسیاری از خودروسازان  نسخه‌ های هیبریدی مختلفی در این کلاس تولید می ‌کنند اما پریوس همچنان به عنوان یک شاخص مطرح است. شاید نسل بعدی پریوس باز هم یک خودروی  پیشتاز و الگویی برای یک خودروی آینده نگرانه باشد.

Tesla Model S

تسلا مدل اس نام نوعی خودروی برقی و اولین محصول چهار در شرکت تسلا موتورز است. نام آن از نام نیکولا تسلا مخترع صربستانی-آمریکایی موتورهای برق متناوب گرفته شده‌ است. تاریخ تحویل اولین نمونه آن ۲۰۱۲ بود. این اتومبیل نیروی خود را تماماً از باتری به دست می‌ آورد. مدل پایه تسلا اس در ۶.۵  ثانیه از صفر به صد می ‌رسد، و با شارژ کامل باتری ۱۶۰ ۲۶۰ کیلومتر مسافت را می ‌پیماید. ۱۰۰۰ نمونه اول این ماشین از نوع Signature Series هستند که مجهز به باتری‌ هایی با توانایی پیمودن ۴۸۰ کیلومتر می ‌باشند. مدت زمان مورد نیاز برای شارژ کردن باتری‌ های آن بستگی به ظرفیت باتری‌ ها و جریان و ولتاژ شارژر دارد. با یک شارژر ۲۴۰ ولت و ۲۰ کیلو ولت به ازای هر ساعت شارژ ۱۰۰ کیلومتر را می ‌پیماید. شارژ کامل باتری ۸۵ کیلوواتی ۵ ساعت طول می‌ کشد. همچنین با تجهیزات سیستم Quick charge به مدت ۴۵ دقیقه می‌ توان ۸۵٪ باتری را شارژ نمود. تعویض باتری آن هم در کمتر از ۲ دقیقه امکان‌ پذیر است.

شتاب مدل پایه  بر طبق اعلام شرکت سازنده ۶.۵  ثانیه برای سرعت صفر تا صد کیلومتر است. مدیر شرکت تسلا موتور ایلان ماسک در۲۰۱۱ اعلام  کرده ‌است که یک نوع اسپرت مدل اس هم تولید خواهد شد که بر طبق ادعای شرکت رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت آن ۴٬۴ ثانیه طول می ‌کشد. در سال ۲۰۱۶، تسلا مدل P۱۰۰D که بالا ترین مدل می‌ باشد را معرفی نمود. P۱۰۰D یک باتری ۱۰۰kwh دارد و صفر تا ۹۷ کیلومتر را در ۲٫۵ ثانیه طی می ‌کند. این خودرو می ‌تواند ۳۰۰ مایل معادل ۴۸۵ کیلومتر را طی نماید. مدل پایه آن با باتری ۴۲ کیلووات ساعتی در حالت شارژ کامل ۲۶۰ کیلومتر را می ‌پیماید یعنی ۱۰۸ مایل به ازای هر گالن سوخت مصرف می شود. باتری‌ های بزرگتر با ظرفیت بیشتر هم وجود دارند که شامل نوع ۶۵ کیلووات ساعتی با برد ۳۷۰ کیلومتر و ۸۵ کیلووات ساعتی با برد ۴۸۰ کیلومتر است. این ماشین دارای  باتری‌ های قابل تعویض و یک رایانه با نمایشگر ۱۷ اینچ به منظور اتصال به سرویس‌های آنلاین مانند کنترل باتری از راه دور است. شرکت سازنده تسلا مدل s باتری ‌های این خودرو را ۷ سال ضمانت نموده ‌است.

لازم است ذکر شود باتری این خودرو به صورت کاملاً مسطح در کف خودرو جاسازی شده ‌است و وزنی معادل ۵۰۰ کیلوگرم دارد. . وزن کلی این خودرو برابر ۱۷۳۵ کیلوگرم است. در نهایت می توان این خودرو را جزو برترین ها و حتی انقلابی ترین خودرو های صنعت خودروسازی نام برد.
 
Mazda MX-۵ Miata

و اما آخرین خودور. مزدا MX-۵ که بسیاری آن را با نام دیگرش یعنی میاتا می ‌شناسند، به تازگی تولد ۳۱ سالگی خود را جشن گرفته است. در سال ۱۹۸۴ یعنی سال تولد این خودرو محبوب، پیش از تولید مزدا میاتا به صورت دیفرانسیل عقب با پیشرانه در بخش جلویی که امروزه محبوب همگان است، سه  پلتفرم برای استفاده در این خودرو کاندید شده بودند که یکی از آن‌ها با آرایش انتقال قدرت به چرخ‌ های عقب و پیشرانه در بخش میانی خودرو طراحی شده بود. تصور کنید اگر این مدل به تولید رسیده بود امروز تا چه حد می ‌توانست محبوب باشد. در نهایت قرعه تولید به نام پلتفرمی با آرایش پیشرانه در جلو و انتقال نیرو به محورهای عقب افتاد. براساس همین پلتفرم نیز دو مدل مفهومی ساخته شد که یکی از آن ‌ها تنها برای نمایش بوده و قابلیت حرکت نداشت. اولین نسل مزدا میاتا در سال ۱۹۸۹ و در جریان نمایشگاه خودروی شیکاگو معرفی شد. تولید این خودرو تا سال ۱۹۹۷ ادامه داشت. یکی از مهمترین ویژگی ‌های طراحی این نسل میاتا را می ‌توان چراغ‌ های مخفی‌ شونده جلو دانست.  نمونه ‌ پیش تولید از مدل MX-۵ در سال ۱۹۹۳ با همکاری شرکت Chugoku ساخته شد که با نیروی برق به حرکت در می‌آمد. این خودرو توان دستیابی به حداکثر سرعت ۱۲۸ کیلومتر برساعت را داشت و می ‌توانست با یک بار شارژ تا شعاع ۱۷۶ کیلومتر حرکت کند. البته به دلیل فناوری ‌هایی که در آن  زمان در دسترس بود، وزن MX-۵ برقی بسیار سنگین ‌تر از نمونه معمولی آن و در حدود ۱۴۱۰ کیلوگرم بود. مدتی بعد مدل آزمایشی هیدورژن سوز MX-۵ نیز معرفی شد. کانسپت میاتا M اسپید ستر در حالی در سال ۱۹۹۵ معرفی شد که شیشه جلو و ستون‌های جلوی آن کوتاه ‌تر از خودروهای معمول بوده و آینه‌ های جانبی آن در موقعیتی بالاتر از سایر خودروها نصب شده بود.

در سال ۱۹۹۶ کانسپت میاتا M کوپه در نمایشگاه خودروی  نیویورک معرفی شد. این خودرو به  پیشرانه ۱.۸ لیتری مجهز شده بود که قدرتی برابر با ۱۳۳ اسب‌ بخار تولید می‌ کرد. با وجود طراحی جالب ظاهری و پیشرانه به نسبت قدرتمند، متاسفانه این خودرو هیچگاه به خط تولید وارد نشد. نسل دوم مزدا MX-۵ برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ در معرض دید عموم  قرار گرفت، ولی فروش آن از سال ۱۹۹۸ و به عنوان مدل ۱۹۹۹ آغاز شد. با وجود وفاداری کلی طراحی این خودرو به چارچوب طراحی نسل اول، به علت استفاده از چراغ ‌های  مسطتیلی شکل، نسبت به قبل بسیار متحول شده بود. همزمان با تولید نسل دوم MX-۵ ، نسخه  کوپه این خودرو ساخته شد که تنها در بازار ژاپن به فروش رسید. ۱۷۹ نمونه از این خودرو ساخته شد که ۶۳ دستگاه نیز با پسوند S و پیشرانه ‌ای به قدرت ۱۶۰ اسب‌ بخار متمایز می ‌شدند. تولید سومین نسل مزدا میاتا در سال ۲۰۰۵ آغاز شد و تا ده سال بعد یعنی سال ۲۰۱۵ ادامه یافت. این خودرو اولین نسل از میاتا بود که به سقف فلزی جمع‌ شونده برقی تجهیز شده  بود. در سال ۲۰۰۹ به مناسبت بیستمین سالگرد تولید MX-۵، مزدا کانسپت سوپرلایت را در نمایشگاه خودروی فرانکفورت معرفی کرد. با وجود آن‌ که پیشرانه این خودرو تنها ۱۲۶ اسب‌ بخار قدرت داشت اما به دلیل وزن بسیار سبک آن، تنها در ۸.۹  ثانیه توانایی دستیابی به سرعت صد کیلومتر برساعت را دارا بود. مزدا MX-۵ GT در سال ۲۰۱۲ معرفی شد، توسط متخصصان تیم Jota Sport طراحی شده بود که یکی از موفق‌ترین تیم‌ های شرکت‌ کننده در مسابقات سرعت است. به غیر از سیستم تعلیق و فضای داخلی  تغییر یافته، مهمترین ویژگی این خودرو را می ‌توان پیشرانه ۲ لیتری با قدرت ۲۰۸ اسب‌ بخار دانست که در زیر کاپوت این خودرو نصب شده بود. در سال ۲۰۱۲ به مناسبت گرامیداشت کسب پیروزی تاریخی در مسابقات ۲۴ ساعته لمانز در سال ۱۹۹۱ ساخته  و معرفی شد. نسل فعلی مزدا MX-۵ در سال ۲۰۱۴ معرفی شد و امروزه به عنوان یکی از زیباترین خودروهای روباز قابل خریداری شناخته می‌ شود. مشتریان امکان انتخاب از میان دو پیشرانه را دارند. در سال ۲۰۱۸ نمونه ‌ای به ‌روز شده از این خودرو معرفی شد که ۱۸۱ اسب ‌بخار قدرت دارد. در سال ۲۰۱۶ پس از ۲۷ سال تولید MX-۵ در چهار نسل، یک میلیون ‌ دستگاه از این خودرو که پرفروش‌ ترین رودستر جهان لقب گرفته، از خط تولید کارخانه خارج شد.


تاثیر گذار ترین خودرو های جهان که هنوز هم به فروش می رسند (قسمت سوم)
مقاله

کد محتوا: ۲۱۰۹۰

ارسال: دوشنبه، ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۹:۵۳

به روز شده: دوشنبه، ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۹:۵۸

کلید واژه‌‌ها: تویوتا، تسلا، مزدا

نوع: مقاله

فرستنده: دبیر سرویس محتوا

منبع: جی اس ام

بازدید: ۷۴۶

زبان: پارسی

(۲ مورد )
در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید. برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید. چنانچه هنوز عضو سایت نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید. (ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...

کاردو، به عنوان یکی از بزرگترین فضای آنلاین تبادل و معامله خودرو، در حال حاضر به صدها مشتری در حال ارائه خدمات است. در این نسخه از وب‌سایت کاردو سعی شده است با بهره‌گیری از آخرین متدهای توسعه و برنامه‌نویسی امکان استفاده کاربران از سایت در دستگاه‌های هوشمند (موبایل، تبلت) به صورت ویژه‌ای فراهم می‌سازد و طراحی سایت به گونه‌ای است که لایه‌بندی سایت بر اساس دستگاه شما تطبیق می‌یابد.

این سایت ماحصل، تلاش‌های چندساله کارشناسان خبره در ۲ حوزه صنعت خودرو و IT بوده است و سعی شده است بنا به نیاز کاربر ایرانی و بر اساس شیوه فعالیت جاری کشور سریعترین و بهترین انتخاب‌ها فراهم باشد.

«کاردو» واژه‌ی اصیل پارسی است و به معنای توانمندی و پشتکار است، همچنین نگارش انگلیسی آن (CarDo) به معنای فعالیت مرتبط با خودرو می‌باشد. «کاردو» تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا شایسته خدمت‌رسانی به شما باشد.

به دلیل حجم بالای آگهی‌های ثبت شده، امکان بررسی صحت و اصالت آن‌ها امکان‌ناپذیر است، پیش از هرگونه معامله از صحت و اصالت مدارک و خودرو مطمئن شوید، در صورت نیاز می‌توانید از کارشناسان بخش خدمات مشتریان ما جهت راهنمایی و باری‌رسانی استفاده کنید.

طبق ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده ۷ قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع بر عهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.

© ۱۳۹۳-۱۴۰۴ :: کلیه حقوق برای سایت کاردو محفوظ است. استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است.