مراحل قانونی تعویض ارکان و رنگ خودرو؛ مجازات تعویض خودسرانه چیست؟

  براساس ماده ۳۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که در سال ۸۹ مصوب شده است، تعویض قطعات اصلی وسایل نقلیه از جمله شاسی، اتاق و موتور ممنوع است.  

پنج‌‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷:۲۴ |

 براساس ماده 30 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که در سال 89 مصوب شده است، تعویض قطعات اصلی وسایل نقلیه از جمله شاسی، اتاق و موتور ممنوع است.

 در صورتی که مالکان وسایل‌نقلیه بنا بر نیاز بخواهند ارکان اصلی وسیله‌نقلیه خود را به علت عدم‌کارایی، غیرقابل بازسازی بودن و ... تغییر دهند باید در ابتدا با مراجعه به دوایر شماره‌گذاری ادارات راهنمایی و رانندگی اقدام به اخذ مجوز تعویض کنند که وسیله‌نقلیه در این مرحله ابتدا توسط افسران کارشناس عالی تصادفات بازدید و در صورت تعیین اصالت آن، مجوز تعویض صادر خواهد شد.

در مرحله بعد نیز پس از تعویض قطعه مورد نظر مجددا مالک به اداره راهنمایی و رانندگی مراجعه و پس از بازدید نهایی تعویض قطعه به صورت قانونی انجام و در سوابق خودرو ثبت می‌شود. کلیه این مراحل همانند سایر خدمات ارائه شده از سوی پلیس راهور به صورت کاملا رایگان انجام می‌ پذیرد.


* مجازات تعویض بدون مجوز چیست؟

در صورتی که مالکان وسایل‌نقلیه بدون اخذ مجوز اقدام به تعویض اتاق، موتور، شاسی و رنگ وسیله کنند و عدم کشف فساد در احراز اصالت قطعه تعویض شده نیز اثبات شود، فرد متخلف از سوی راهور به پلیس آگاهی ناجا معرفی می شود. سپس باید خودرو خود را در به از پارکینگ های مورد تایید ناجا منتقل کند. پس از این مرحله کارشناس پلیس آگاهی به محل پارک خودرو اعزام و اصالت قطعه را تایید می کند و جواب گزارش به پلیس راهور ناجا اعلام می شود.

نهایتا مالک از یک چهارم قیمت قطعه و رنگ تغییر یافته تا یک هشتم جریمه خواهد شد.


* مدارک لازم جهت تعویض ارکان وسیله نقلیه (موتور، اتاق، شاسی و رنگ)

- حضور شخص مالک

- تقاضای مالک

- سند کمپانی کارخانه سازنده

- بیمه نامه شخص ثالث

- معاینه فنی دارای تاریخ اعتبار (شامل خودروهایی که 5 سال از تاریخ ساخت آنها گذشته باشد)

- کارت وسیله نقلیه

- فاکتور معتبر کارخانه سازنده جهت قطعه تعویضی جدید یا اصل گواهینامه گمرکی جهت قطعات خارجی و برای قطعات دست دوم صورتجلسه اوراق وسیله نقلیه از راهور الزامی است

- برگه عدم خلافی جدید


مراحل قانونی تعویض ارکان و رنگ خودرو؛ مجازات تعویض خودسرانه چیست؟
مقاله

کد محتوا: ۱۱۸۱

ارسال: پنج‌‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷:۲۴

به روز شده: پنج‌‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵:۰۷

کلید واژه‌‌ها: مراحل قانونی تعویض رنگ خودرو ٫ مجازات تعویض رنگ خودرو

نوع: مقاله

فرستنده:

منبع:

بازدید: ۵۴۶۶

زبان: پارسی

(۱۲ مورد )
در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید. برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید. چنانچه هنوز عضو سایت نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید. (ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...

کاردو، به عنوان یکی از بزرگترین فضای آنلاین تبادل و معامله خودرو، در حال حاضر به صدها مشتری در حال ارائه خدمات است. در این نسخه از وب‌سایت کاردو سعی شده است با بهره‌گیری از آخرین متدهای توسعه و برنامه‌نویسی امکان استفاده کاربران از سایت در دستگاه‌های هوشمند (موبایل، تبلت) به صورت ویژه‌ای فراهم می‌سازد و طراحی سایت به گونه‌ای است که لایه‌بندی سایت بر اساس دستگاه شما تطبیق می‌یابد.

این سایت ماحصل، تلاش‌های چندساله کارشناسان خبره در ۲ حوزه صنعت خودرو و IT بوده است و سعی شده است بنا به نیاز کاربر ایرانی و بر اساس شیوه فعالیت جاری کشور سریعترین و بهترین انتخاب‌ها فراهم باشد.

«کاردو» واژه‌ی اصیل پارسی است و به معنای توانمندی و پشتکار است، همچنین نگارش انگلیسی آن (CarDo) به معنای فعالیت مرتبط با خودرو می‌باشد. «کاردو» تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا شایسته خدمت‌رسانی به شما باشد.

به دلیل حجم بالای آگهی‌های ثبت شده، امکان بررسی صحت و اصالت آن‌ها امکان‌ناپذیر است، پیش از هرگونه معامله از صحت و اصالت مدارک و خودرو مطمئن شوید، در صورت نیاز می‌توانید از کارشناسان بخش خدمات مشتریان ما جهت راهنمایی و باری‌رسانی استفاده کنید.

طبق ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده ۷ قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع بر عهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.

© ۱۳۹۳-۱۴۰۳ :: کلیه حقوق برای سایت کاردو محفوظ است. استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است.